
Німецьке місто Дрезден відзначило 20-річчя свого традиційного «штоллен»-фестивалю виготовленням рекордного зразка цієї самої випічки.
«Штоллен» – це назва особливого різдвяного кексу, виготовленого з дріжджового тіста з додаванням родзинок, цукатів і, подекуди, марципану.
До ювілею фестивалю дрезденські пекарі виготовили «штоллен» довжиною понад 4 метри і вагою більше ніж 4 тонни.
Пекарі – а їх було понад 60 – розповіли, що для рекордного «штоллена» місили тісто, пекли та шарували кекс протягом трьох із половиною тижнів. Для кексу знадобилися понад тонна муки, близько 340 кілограмів цукру, 200 мільйонів родзинок, 172 кілограми цедри з лимонів і апельсинів, а також не менше ніж 120 літрів ямайського рому.
Ця випічка є найважчою у світі. Автори рекорду кажуть, що кожен, хто спробує рекордний «штоллен», зробить добру справу, адже всі кошти, які отримають від продажу шматочків кексу-гіганта, підуть на благодійність.
За матеріалами: http://www.radiosvoboda.org/content/article/25200175.html