
Ресторатори зберуть майстрів і благодійну допомогу
18 січня 2012 р. в ресторані «Фараон» за підтримки Фундації імені князів-благодійників Острозьких відбулося офіційне засідання оргкомітету «Барбекю-фесту» ініційованого Асоціацією ресторанного бізнесу «РестАрт» (м.Рівне) й Асоціацією шеф-кухарів (м. Київ), проведення якого заплановано на останню декаду травня в одному із парків Рівного.
Барбекю-фест планує зібрати 20 кухарських команд із різних регіонів України, які змагатимуться за звання кращих майстрів у трьох номінаціях: барбекю-класичне (свининаговядина); барбекю-птиці; барбекю-риба. Кожна з команд готуватиме свої кулінарні шедеври і закуски на відкритому повітрі, щоб рівняни змогли насолодитися видовищем і смаком. Передбачається, що під час події буде проведено ряд благодійних аукціонів і лотерей, кошти від яких спрямуються на допомогу малозабезпеченим сім’ям.
До складу журі будуть входити не лише відомі професіонали кухарської справи з України й інших держав, але й представники спонсорів і ЗМІ. Хоча основним оцінщиком завжди залишатимуться споживачі, котрих безкоштовно пригощатимуть стравами й напоями приготованими на природі.
Асоціація рестораторів «РестАрт» під час «Барбекю-фесту» планує представити широкій публіці сертифікаційну програму, що покликана стандартизувати роботу персоналу кафе, барів, ресторанів і після проведення відповідних моніторингів якості й курсів підвищення кваліфікації працівників сфери громадського харчування видаватиме спеціальні сертифікати майстерності, що як наслідок, покращить рівень обслуговування споживачів та якості приготування їжі. А закладам громадського харчування встановлюватимуться класи, подібно до присвоєння зірок у готельному бізнесі.
Оргкомітет залишає можливість для партнерів, спонсорів і ЗМІ долучитися до проведення «Барбекю-фесту» й радо прийме пропозиції для того, щоб цей захід був проведений на рівні Світових стандартів високої якості.
Слід зазначити, що один із членів оргкомітету «Барбекю-фесту» п. Сергій Холодов уже протягом кількох останніх років вкладає щорічні благодійні пожертви у цільову (іменну) благодійну програму (ендавммент) Фундації Острозьких, щоб через 10 років оголосити конкурс стипендій для кращих студентів-кухарів рівненських вишів.
За довідками та з пропозиціями – звертатися до Сергія Холодова: 050 627 95 91.